أقسام الوصول السريع ( مربع البحث )

Luontokuvakilpailun voitto Lietoon

Lietolainen luontokuvaaja Rainer Carpelan on voittanut kuvallaan ”Somewhere over the rainbow” pohjoismaisen ”Nordic Nature Photo Contest 2020”- kilpailun pääpalkinnon.

Kilpailu on suurin pohjoismaissa otetuille luontokuville suunnattu kilpailu ja se järjestettiin jo kymmenettä kertaa. Tähän kansainväliseen kilpailuun saavat osallistua sekä luontokuvauksen ammattilaiset että harrastajat.

Kilpailussa oli kymmenen eri kategoriaa ja kuvia kilpailuun lähetettiin 4.900 kappaletta. Carpelanin kuva voitti ”vuoden lintukuva” – sarjan sekä koko kilpailun pääpalkinnon. Palkintona oli 80.000 norjan kruunun (n. 8.000€) arvoinen kuvausmatka Keniaan.

Palkintoseremonia pidettiin lauantaina 25.1. Oslon konserttihallissa.

==============

Kaksi uutta kerrostaloa Lietoon

LIETO Pohjola Rakennus Oy Suomi on allekirjoittanut sopimukset Liedon Säästöpankin ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n kanssa kahden kerrostalon rakentamisesta Lietoon.

Liedon keskustaan rakennettavassa aluehankkeessa on viisi 5-kerroksista asuinkerrostaloa sekä parkkihalli. Rakenteilla oleva kortteli sijaitsee aivan Liedon ydinkeskustassa palveluiden äärellä.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle rakennettavaan Liedon Jokihelmeen tulee yhteensä 28 asuntoa. Jokihelmen rakentaminen on aloitettu joulukuussa 2019 ja asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2020.

Liedon Säästöpankille rakennettavan As Oy Liedon Kyöstinkartano III:n rakennuslupa jätetään tammikuussa 2020. Rakentamisen on tarkoitus alkaa parkkihallin valmistumisen jälkeen huhtikuussa. Rakennustyöt ovat valmiit kesällä 2021.

================

Helsinki löi Liedon liikuntakuntana

Itäsuomalainen Helsingin kaupunki pakittiin Urheilugaalassa Suomen liikkuvin kunta -kategoriassa.

Liedon kunta oli mukana kärkikolmikossa yhdessä Helsingin ja Heinolan kanssa.

Lupaamme, että gaalan tunnelmia löydätte viimeistään ensi viikon Tienoosta.

============

Hagelbergin voittoputki jatkuu — nyt kultaa Oslosta

LIETO Lietolainen Vilma Hagelberg, 13, on voittanut taekwondon Pohjoismaiden mestaruuden. Hagelberg kisasi lauantaina Norjan Oslossa alle 55-kiloisten tyttöjen sarjassa.

—Tosi hyvin meni kisat, kiteyttää tuoreeltaan valmentaja Elina Säteri.

Ensimmäinen ottelu Hagelbergillä oli helsinkiläistä Janika Tattia vastaan.

—Ensin oli tuttu vastus, kuin SM-ottelun uusinta. Mutta toisena oli norjalainen tyttö, aivan tuntematon vastustaja. Oli jännittävää, mutta hienosti sujui.

Kovin kauaa PM-kultaa ei ehditä juhlimaan. Jo parin viikon päästä ovat seuraavat isot kisat, joissa hallitseva Suomen-mestari pääsee puolustamaan asemaansa.

—Päätavoite on kuitenkin hiihtolomaviikolla, jolloin lähdetään Ruotsiin kisaamaan, Säteri kertoo.

Ruotsissa Hagelberg pääsee tavoittelemaan EM-kisapaikkaa.

—Se on tosi kova tavoite, joten katsotaan, miten menee. Mahdollisuus kisapaikkaan on olemassa, mutta se vaatii todella hyvää onnistumista.

Ruotsin-kisojen jälkeen alkaa kotimaan liiga.

—Päästään siis vähän hengähtämään. Alkuvuosi on nyt poikkeuksellisen hektinen, Säteri toteaa.

===========

Lieto-Koriksen mikrotytöille turnaushopeaa

Lieto-Koriksen joukkue tuli Mikrotytöt 10/11 fun -sarjassa toiseksi Salon Vilpas Koripallon järjestämässä And1-turnauksessa viime viikonloppuna. Sarjaan osallistui yhdeksän joukkuetta.

Finaalissa Lieto sai vastaansa kaarinalaisen Ura Basketin, joka oli parempi pistein 39—31.

Alkulohkossaan Lieto voitti Leppävaaran Pyrinnön ja Salon Vilppaan. Jatko-otteluissa kaatuivat Beat Basket Järvenpää ja Loimaan Korikonkarit.

Sarjan pistetilaston voitti Lieto-Koriksen Alma Valtonen 64 pisteellä. Liedon Olga Aaltonen oli kuudes 52 pisteellä ja Saara Aaltonen yhdeksäs 43 pisteellä.

Lieto-Koriksen pojat pelasivat sarjassa U16-pojat 04/05 fun. Lieto voitti alkulohkosssaan Lahti Basketballin. Tappiot tulivat Äänekosken Huimalle ja somerolaiselle Arska-Basketille.

Jatko-otteluissa Lieto voitti Karkkilan Urheilijat. Perniön Urheilijat voitti Liedon, joka oli turnauksen kuudes. Sarjassa oli mukana kahdeksan joukketta.